dijous, 15 de gener del 2009

La jutgessa del cas David Sànchez anul·la l'ordre de cerca i captura

(Informació de vilaweb)

El grup de suport diu que les mobilitzacions es mantenen perquè el cas no s'ha arxivat

El jutjat penal número 15 de Barcelona ha desestimat el recurs de la defensa del vilafranquí David Sànchez. En una interlocutòria exposa que no arxiva el cas i que l'ordre de cerca i captura fou anul·lada el dia 9. El grup de suport a en David se'n felicita, bo i deplorant que la jutgessa no ho comuniqués fins ahir. 'S'ha guanyat una batalla, però la lluita continua perquè encara no s'ha arxivat el cas.' Per tant, les mobilitzacions es mantenen.

El grup de suport considera que aquest cas 'és un cúmul de despropòsits' perquè, a banda no informar de l'anul·lació de l'ordre de cerca i captura, la interlocutòria no esmenta l'anul·lació dels antecedents per insubmissió ni de l'informe del fiscal, del 12 de gener, que considera que 'ha transcorregut el termini de prescripció aplicable de cinc anys' i, per tant, 'entén que ha de declarar-se prescrita la pena, amb la consegüent declaració d'extinció de la responsabilitat penal.'

Ahir es va presentar una querella criminal per prevaricació contra la jutgessa que porta el cas, Isabel Gallardo. Encara que s'hagi desestimat el recurs, la querella tirarà endavant, i la subscriurà més gent, van dir ahir des del grup de suport.

La defensa de David Sànchez presentarà una ampliació del recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial de Barcelona, i demanarà que la jutgessa que abandoni el cas, altrament presentarà una recusació.

Concentració a Barcelona

Representants de moviments antimilitaristes i antifeixistes van concentrar-se ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per donar suport a David Sànchez i van recordar que, 'gràcies a gent com ell' el servei militar ja no és obligatori i les manifestacions feixistes del 12 d'octubre ja no es fan al barri de Sants.

Concentració a Barcelona, ahir.
David Sànchez
Acte de suport de diumenge, presentat per Carles Rebassa.
+ Bloc del grup de suport al David de Vilafranca.
+ Web d'Alerta Solidària.
+ Facebook: Aturem l'empresonament del David de Vilafranca.
+ Arxiu de VilaWeb: Un jove de Vilafranca pot anar a la presó per haver estat insubmís (8-1-08) l Mig miler de persones mostren la solidaritat amb David Sánchez a Barcelona (11-1-08).