dilluns, 25 de febrer del 2008

EL SÚMMUM DEL RACISME

El Govern de la Gran Bretanya es proposa fer pagar un impost especial als immigrants, per compensar les despeses que generen a l’Estat en el camp de la sanitat i de l’ensenyament. I, per més inri, l’impost seria superior en el cas d’aquelles persones que puguin ocasionar més despeses, com ara persones grans (més visites sanitàries i més medecines) i nens i nenes (més despesa escolar).

Això és un escàndol, o hauria de ser pres com un gran escàndol. Sobretot perquè és una perversió dels principis de l’Estat del benestar. Els principis de l’Estat del benestar consisteixen precisament en el fet que les persones que més poden paguin una mica més en benefici de les persones que tenen més necessitats. Fer pagar més als que tenen més necessitats és pervertir l’ordre social, i si això es fa amb l’excusa que són immigrants, aleshores és racisme pur i dur.

La Gran Bretanya que no vol que li imposin, des de la Unió Europea, mesures socials, la Gran Bretanya on no tindrà validesa la Declaració de Drets Fonamentals, la Gran Bretanya que va privatitzar els trens i ara són un desastre, ara ens presenta una de les formes més refinades de racisme.

Però tot això no és el pitjor. El pitjor és que no es tracta d’un Govern del Partit Conservador, qui fa aquestes propostes, sinó un Govern del Partit Laborista. «Aquell» Partit Laborista, ai las!, que era una mica socialista, que defensava les demandes dels sindicats, i que ha esdevingut un partit degradat per obra i gràcia d’un polític, suposadament brillant, que més valdria que no hagués nascut. Quina vergonya!!

Esperem les protestes i condemnes dels partits catalans i espanyols, ara que estan en campanya. És una oportunitat que tenen, abans no se li ocorri a algú proposar el mateix. Fins ara, una cosa així no li havia passat pel cap ni al PP, i mira que n’ha dit, de disbarats.

Antoni Ferret

http://www.moviments.net/aferret