dilluns, 11 de febrer del 2008

Noves mobilitzacions pel dret a l'habitatge, i altres convocatòries


1. Noves mobilitzacions pel dret a l'habitatge
Manifestació 1 de març a les 17h a Plaça Catalunya. Ni casa, ni vida, ni res. No arribem a fi de mes!
Convoca la Coordinadora d'assemblees per l'habitatge de Catalunya, Badalona, Barcelona, Hospitalet, Poble Nou, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç del Horts, Terrassa i VdeVivienda. Feu pegates!

L'Assemblea de Joves de Lleida inicia una campanya per denunciar les dificultats d'accedir a un pis, sota el lema 'Aquí no hi ha qui visqui, el jovent diem prou'. Trobareu el manifest complert, aquí

[2. L'altra inauguració de l'AVE]
Davant el desgavell i joc dels despropòsits en que s’està convertint l’arribada de l’AVE els veïns i veïnes de Barcelona hem de fer sentir la nostra veu per manifestar el nostre cansament i rebuig a la manera en com es fan les coses a la nostra ciutat. Per això conviden a participar en l’altra Inauguració de l’AVE que tindrà lloc amb una concentració ciutadana el dia que arribi l’AVE (entès com el primer dia que arribi amb passatgers fins i tot encara que sigui només amb polítics) a la Plaça de Sants a les 19:30 hores amb el lema: L’AVE ha arribat, Barcelona és un nyap!!!
També conviden a participar en les reunions preparatòries d'aquest acte que estan obertes a tothom i es celebren els dimarts a les 20:00 hores la seu del Centre Social de Sants (c/ Olzinelles, 30). Més info al blog.

[3. Absolució d'en Juan, el Rodrigo i l'Álex, ja!]
Manifestació dissabte 16 de febrer a les 16h a Arc de Triomf. Més informació sobre la Sentència i la situació dels encausats. I també, la versió dels fets del 4 de febrer de 2005 d'en Rodrigo.

I també, concentració de suport a 4 militants de Maulets València. Dijous 14 a les 12h davant la ciutat de la Injustícia (València). El motiu, el judici per pintades contra la violència de gènere que encara patim les dones. Llegeix més

[4. Culminat el primer tram de la marxa pel decreixement amb èxit]

El diumenge 10 de febrer ha començat la marxa pel decreixement. El primer tram convocat com a bicicletada interurbana, ha comptat amb la participació de més de mig centenar de ciclistes, la majoria dels quals han acompanyat la marxa fins a Sant Feliu de Llobregat on els esperava una calçotada popular i on es queda fins avui dilluns.

Dimarts Temps de re-voltes es desplaça al Baix llobregat Nord (Collbató 12 i 13-F) després seguirà l'Anoia, (Capellades 14-F i Igualada 15-F), l'Alt penedés (Vilafranca 16 i 17-F) i el Garraf (Ribes 18-F i Vilanova 19-F]. A partir d'aquí començarà el recorregut pel Tarragonés (Torredembarra 20-F, Tarragona 21 i 22 F). Totes les convocatòries i la participació en els diferents trams, són obertes a qui vulgui ser-ne part.

Es poden seguir al web tempsdere-voltes.cat les novetats de la marxa, actualitzades diàriament.

[5. Nou vessament de Repsol al Francolí]
Repsol, com cada any, celebra la "festa de l’escuma de Repsol" en l’edició d’enguany s’introdueix una novetat important: els residus fenòlics. Aquestes substàncies són molt tòxiques en el medi aquàtic i poden romandre durant setmanes a l’aigua. Ja s'han trobat 1.500 kilos de peixos i anguiles morts, de moment, només amb la quarta part de la zona netejada. A més, l'Empresa Municipal d'Agües de Tarragona (Ematsa) s'ha vist obligada a tallar la captació d'agua d'una mina situada junto al Francolí, que aporta el 20% del agua que suministra la compañía. L´aigua potable de Tarragona en perill. Més informació a les webs: gepec i repsolmata

A l'Argentina també es mouen contra Repsol YPF: a un segle que es va descobrir el primer pou de petroli a l'Argentina, una mani a Buenos Aires pretén revertir la privatització il·legal de YPF per part de Repsol . Podeu veure el video de la manifestació.

[6. La Manifestació de suport als conductors de TMB va ser un èxit]
Al voltant de 5.000 personas van participar a la manifestació del dissabte per la tarda en solidaritat amb la lluita de les conductores i conductors de TMB pels dos dies de descans setmanal i contra la repressió policial que han patit. Veure més informació i fotos. Crònica de la reunió de les seccions sindicals amb el director general de relacions laborals de la generalitat.

I aquesta setmana més:
Uns 60 técnics de metro convoquen 10 dies de vaga i la vaga d'autobusos es manté per aquest dimarts 12 de febrer de 11 a 17h. Llegir més
Saturnino Mercader, president del Comité d'Empresa de TMB i membre del Comité de Descansos, va entrar ahir a formar part de la llista dels nominats a català de l'any. A veure si aquest any el català de l'any serà un obrer. Link per votar. Aquesta fase acaba el 14 de febrer.

[7. La comunitat paquistanesa de Barcelona reclama la presumció d'innocència pels detinguts del Raval]
El secretari general de Camí de la Pau, Mohammad Iqbal, es demana a qui més li tocarà demanar perdó, després que el govern britànic s'ha disculpat formalment al Paquistan per haver detingut sis presumptes terroristes paquistanesos, que resulta que eren familiars i seguidors d'un ex-primer ministre molt proper a Musharraf. Iqbal ho ha dit pel fet que el Ministeri britànic d'Exteriors acusa els serveis secrets espanyols i francesos de proporcionar-li informació falsa. Així, apunta que la detenció dels deu paquistanesos del Raval també podria ser un error. Per això, reclama que se'ls reconegui la presumpció d'innocència.
Més informació sobre l'operació equivocada de l'Scotland Yard.
Aquest divendres en el marc de la presentació de la revista l'heura del col·lectiu En lluita, Mohammad Iqbal farà una intervenció sobre les recents detencions de suposats terroristes islamistes al Raval. A noticies breus(9), lloc i hora.

Treballadors "sense papers" en vaga indefinida
100 Treballadors temporers immigrants membres del Sindicato Obrero Inmigrante (SOI). 45 dels treballadors estan encara a Jaen on es va començar fa 6 dies un Vaga Indefinida exigint igualtat i tracte digne tant en la Campanya de l'Oliva de Jaen com en altres campanyes i sobre la situació general que els hi imposen. Més

[8. Trobada anual de Araguaia amb el bisbe Casaldaliga per les Causes de l'alliberament]

Es celebrarà el diumenge 2 de març al Casinet d’Hostafrancs de Barcelona c/rector Triadu 53 (prop estació de Sants).
Pel matí hi haurà la xerrada "Amb la Política de la Nova Terra" de Joao Pedro Stedile, i passi de video del bisbe Casaldàliga.
Per la tarda participaran en Pep Riera, pages del maresme, Rosa Binimelis Plataforma Transgènics fora , Xavier Montanyès Militant de moviments socials a favor de de l'agroecologia i sobirania alimentària i Mónica Vargas de l'Observatori del Deute en la Globalització.
També hi haura lectura de poemes i el comiat. Web d'Araguaia

[9. Naixements]

- Nou blog antifeixista "defensem la terra", aquesta plana web s'ha creat amb la intenció de donar un nou espai a la informació per aixo que tota ajuda serà ben rebuda i agraida. Enviar articles a: ciutadadelmon(at)hotmail.com

- La CUP de Reus, Tarragona i Valls impulsen la Intercomarcal del Camp. Més

[10. Noticies breus]

- Desallotjament del Casal llibertari 'Ses Coves' de Mallorca.

- Vaga general i manifestació d'estudiants de secundària contra la LEC: dijous 14, la manifestació començarà a les 12h i anirà de Plaça Universitat fins a Plaça Sant Jaume.

- Gent del Camp! Aturem l'ofensiva del ciment! presenten el projecte "Masovers urbans" ho faran el dijous 14 al Casal Popular Sageta de Foc (c/ Trinquet Vell, 15. Part Alta - Tarragona)

- Taula rodona: L'activisme independentista a la xarxa, dijous 14 a partir de les 19h a la Sal d'actes d'Omnium Cultural (c/Diputació, 276 pral. Bcn). Obriran el debat

- Nit de contacontes a Can Cadena (c/Laureà, 130 Esplugues de Llobregat) el divendres 15 partir 21'30h, per arribar-hi: L5 Can Vidalet

- Acte públic de presentació de l'heura, nova revista d'En lluita. Divendres 15 a les 19'30h a La Torna c.Sant Pere Màrtir, 37, Gràcia.

- Cicle de cançó improvitzada + sopar, a l'Ateneu Mulei (c/Esglesia 10, Molins de Rei), divendres 15 a partir de les 22h, programa

- IV Kabaret Interactiu i 1/3 Aniversari del CSO Lipoteka (c/Hort de la Vila 29, FGC Sarrià) dissabte 16, programa

- Jornades sobre habitatge: Llei pel dret a l'habitatge i alternatives amb membres de V de Vivienda i de la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic, dissabte 16 a partir de les 11h al Casal de Joves de les Corts (C/Dolors Masferrer, 33-35)

[11. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfos, darrer info usurpa,
http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, http://www.nodo50.org/alestrinx, http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.liberinfo.net,

Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat