dimecres, 11 de juny del 2008

Franki: 'Sóc aquí gràcies a la pressió feta per tothom'

Ahir se li va concedir el tercer grau en règim obert · Vídeo de la primera compareixença pública d'ençà que va ser empresonat

Francesc Argemí, àlies Franki, ha explicat avui a Terrassa en la primera compareixença pública (vegeu-ne el vídeo) després d'haver passat un mes i mig a la presó, que l'obtenció del tercer grau en règim obert és una 'primera i petita victòria' assolida 'gràcies a la pressió que s'ha fet des de fora'i que la campanya 'ha travessat tots els murs'. Ha explicat, també, que el fiscal ha d'avaluar en les pròximes setmanes el nou règim i decidir si s'hi oposa o si hi dóna el vist-i-plau.

El resultat d'aquesta primera avaluació es coneixerà d'aquí poques setmanes i pot determinar les hores d'entrada i sortida de la presó o el nombre de dies lliures. Un cop complert el primer quart de la condemna (vuit mesos), es faran noves avaluacions a instàncies d'Institucions Penintenciàries, a partir de les quals podria millorar encara més les condicions del règim.

En Franki ha explicat que durant les tres primeres setmanes de presó no va poder veure ningú i que es va sentir insultat i maltractat per alguns funcionaris. Durant aquests quaranta-quatre dies ha rebut més de dues-centes cinquanta cartes de suport i assegura que les ha contestades totes.

En Franki, que es considera un 'pres polític', ha avançat, també, que la seva defensa prepara un recurs al tribunal d'Estrasburg per obtenir la llibertat sense condicions.


Comunicat de Rescat davant l'atorgament del Tercer Grau a en Franki

Davant la classificació en tercer grau penitenciari del veí de Terrassa Francesc Argemí, Rescat vol manifestar que:

-Entenem que el tercer grau penitenciari és una manera més de compliment de la pena, i per tant, en Franki, seguirà complint condemna fins que no se’n decreti una llibertat sense condicions.

-Davant d’aquesta situació, des de Rescat no brindarem per la seva llibertat, sinó que continuarem denunciant la seva situació i emprenent les mobilitzacions i línies de treball oportunes que possibilitin que en Franki, així com la resta de presos i preses polítiques catalanes, recuperin la seva llibertat, sense graus ni condicions.

-És per això que us emplacem a participar en les mobilitzacions que en els propers dies es produeixin, per reclamar la seva llibertat.


Rescat, col.lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes

10 de juny del 2008
Mira també:
http://rescat.wordpress.com/