dimecres, 14 de gener del 2009

Presenten una querella per prevaricació contra la jutgessa del cas David Sànchez

(Informació de vilaweb)

El jove de Vilafranca pot ser empresonat per haver estat insubmís

Els advocats de David Sànchez, sobre el qual pesa una ordre de cerca i captura, interposaran avui una querella criminal contra la jutgessa Isabel Gallardo i la secretària judicial, del penal número 15 de Barcelona, per prevaricació. La defensa sosté que els antecedents per insubmissió no poden tenir-se en compte, perquè la insubmissió fa anys que no és delicte; a més a més, els fets del 12 d'octubre de 1998 s'han de considerar prescrits.

Subscriuen també la querella els sindicats COS i Intersindical-CSC, l'entitat Solidara i els regidors de la CUP de Vilafranca del Penedès, Xavier Navarro i Otger Amatller. Tots consideren que la jutgessa va cometre un delicte de prevaricació dictant la detenció i l'empresonament de David Sànchez i ordenant-ne la cerca i captura, perquè no havia notificat ni el desarxivament de la causa ni la denegació de l'indult. Segons els advocats, això deixa l'encausat en uns situació de 'indefensió clara'.

També troben que hi ha delicte en el fet de no tenir en compte els sis anys que el Ministeri de Justícia va trigar a resoldre l'indult i, per tant, de considerar que la responsabilitat penal de David Sànchez no prescriu fins el novembre del 2010. La defensa sosté que, segons el codi penal, penes com la imposada a Sànchez l'any 2000 prescriuen al cap de cinc anys, i ja n'han passats gairebé nou; a més, el temps esmerçat a resoldre l'indult no pot anar en detriment de l'encausat.

Finalment, veuen delicte de prevaricació en el fet de considerar com a antecedent penal una condemna per insubmissió que s'hauria d'haver anul·lat d'ofici. Per tant, han presentat una ampliació (pdf) del recurs (pdf) al·legant que, segons una modificació del codi penal del 2002, s'havien d'haver anul·lat d'ofici els antecedents penals derivats d'aquest delicte, 'fins i tot en el supòsit de sentències totalment executades'.

Mobilitzacions a tot arreu

Després de l'acte d'ahir al vespre a Vilafranca, avui la mobilització serà a Barcelona. A les set del vespre hi haurà una conferència de premsa a la plaça de Sant Jaume, seguida d'una concentració. És una de les moltes accions que es porten a terme aquests dies en suport a David Sànchez. Demà es faran concentracions a una desena de ciutats: Manresa, Palma València, Vic, etc. A Terrassa i Sabadell, s'hi instal·laran punts d'informació per a recollir adhesions i dissabte a migdia hi haurà una manifestació a la plaça de Sants de Barcelona.

Fa uns quant dies, David Sànchez va fer arribar una carta en què diu: 'Haurien d'haver après que aquests cops repressius creen llaços, generen solidaritat i en sortim més forts. [...] Avui em toca a mi. [...] Poden fer-ho amb qualsevol de vosaltres, som en el camí correcte i això no ho suporten. [...] Perquè hem pres la humil decisió de no retrocedir.'

Acte de suport de diumenge, presentat per Carles Rebassa.
+ Recurs i ampliació del recurs presentat per David Sànchez.
+ Bloc del grup de suport al David de Vilafranca.
+ Web d'Alerta Solidària.
+ Facebook: Aturem l'empresonament del David de Vilafranca.
+ Arxiu de VilaWeb: Un jove de Vilafranca pot anar a la presó per haver estat insubmís (8-1-08) l Mig miler de persones mostren la solidaritat amb David Sánchez a Barcelona (11-1-08).