divendres, 11 de juliol del 2008

Els treballadors de Vitri, a Torelló, comencen una vaga contra l'expedient de regulació d'ocupació


Els operaris consideren que la davallada en la producció és a causa de la planta eslovaca

Els treballadors de Vitri Electro-Metalúrgica han convocat una vaga fins el proper 12 de juliol en contra de l'expedient de regulació d'ocupació que deixaria sense feina 42 treballadors dels 120 que actualment té la plantilla d'aquesta empresa de Torelló. L'empresa defensa la regulació per la reducció de producció, però els treballadors no hi estan d'acord ja que la retallada en la producció ha estat conseqüència, segons el comitè d'empresa, de la planta que fa dos anys Vitri va obrir a Eslovàquia.

Els treballadors van fer una concentració dimarts davant les portes de l'empresa osonenca i ahir es van reunir al departament de Treball per intentar acostar postures.

La reunió a Barcelona entre empresa i treballadors, amb Inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya, no es preveu que aporti elements nous que no s'hagin debatut ja en les últimes cinc trobades que van tenir les dues parts. El secretari general del Metall de Comissions Obreres (CCOO) d'Osona, Carles Brotons, va afirmar aquest dimarts que l'empresa no va voler escoltar les propostes dels treballadors i que la seva última i única oferta va ser tirar endavant amb l'expedient de regulació tot oferint només vint dies per any treballat. 'Això és impensable' va dir Brotons que recordava que en el primer dels expedients, que es va aprovar fa uns dos anys i que va afectar uns 25 treballadors, l'oferta va ser de 38 dies per any treballat. Tampoc no hi va haver intenció d'impulsar una proposta de recol·locacions per als treballadors afectats.

Dimarts passat els treballadors ja van protagonitzar una concentració de protesta davant la fàbrica. Vitri és una empresa integrada al grup Vemsa i que es va fundar l'any 1857. Té centres de producció a Torelló i Eslovàquia, aquesta última en fase de proves, amb una plantilla d'uns 200 treballadors, aproximadament. Produeix casquets de bombetes i de florescents. Les oficines administratives de l'empresa estan ubicades a Barcelona.

La vaga va ser convocada pel comitè d'empresa que, a dia d'avui, està format per cinc delegats de CCOO i quatre de la Unió General de Treballadors (UGT).

(Informació de vilaweb)