dimecres, 12 de novembre del 2008

Situació d'Amadeu Casellas després de la fi de la vaga de fam


Actualment, l'Amadeu encara s'està recuperant físicament de la vaga de fam de 76 dies que va fer durant aquest estiu. També està esperant, encara, que es compleixin les promeses que li van fer quan la va deixar.

La seva situació de salut és la següent: té molts dolors a les cames; això, segons sembla, és perquè els nervis li han quedat sense recobriment, durant la darrera fase de la vaga de fam. Això fa que fins i tot el contacte amb els llençols li produeixi molèsties. Podem assegurar que la seva recuperació és més lenta per culpa dels serveis mèdics penitenciaris que, deliberadament o per incompetència, no l'han tractat tal i com la seva situació exigia. Des que va arribar a la presó de Brians 2, que Amadeu està demanant una dieta especial, ja que el menjar habitual és escàs, i encara l'està esperant. El dia 31 de novembre el va visitar una metgessa externa a la presó (però no la metgessa de confiança que està reclamant des del mes de juliol) i li va fer deixar tots els medicaments que estava prenent, segons la prescripció del metge del mòdul de la presó, i els va substituir pels que creia adequats, ja que els anteriors l'estaven perjudicant. Així mateix, li va prescriure suplements vitamínics i d'àcids, cosa que encara no li havien donat. També va encarregar uns anàlisis de sang, els primers després de dos mesos. Aquesta visita arriba després que l'Amadeu fes diverses instàncies al director de Brians 2, en què explicava les seves dificultats per a recuperar-se. D'altra banda, però, no estan atenent la seva petició que deixin entrar a visitar-lo una metgessa de la seva confiança. Tant el director de Brians 2, com el Secretari de la DGSP, Albert Batlle, com un representant del Síndic deGreuges, tenen coneixement d'aquesta situació i l'estan obviant de manera descarada.

A nivell legal, cal recordar que hi havia dues vies obertes per tal d'aconseguir la llibertat de l'Amadeu. D'una banda, la petició de refundició de condemnes, que va ser denegada per l'Audiència Provincial de Barcelona el dia 27 de novembre. Per altra banda, hi ha l'obtenció de beneficis penitenciaris, que va ser el que es va acordar durant el mes de setembre amb el Síndic de Greuges, i que va ser el que va posar fi a la vaga de fam. El proper dia 15 de novembre se li donarà a l'Amadeu, suposadament, un programa individualitzat de tractament en què estaran programats els permisos durantels pròxims sis mesos, i que han d'acabar amb l'obtenció del 100.2 (tercer grau restringit). Així, doncs, aviat sabrem si tot és una mentida o si realment surt ja de permís, que és el que li correspon.

A nivell polític, els atacs per part de la institució carcerària no han cessat. Primer van ser tres companys a qui es van prohibir les comuniccions amb l'Amadeu sense cap explicació. Després van amenaçar i sancionar el Franki de Terrassa (un company que està en tercer grau) per haver mostrat la seva solidaritat amb l'Amadeu. I finalment, des de l'hospital penitenciari deTerrassa (on va estar l'Amadeu durant la major part de laseva vaga de fam) s'ataca els seus advocats amb acusacions falses, intentant sancionar-los. Quins seran els següents?

Tant si es compleixen com no les promeses per a poder veure Amadeu Casellas al carrer, l'actitud de la institució carcerària és repudiable. Seguirem atentes i atents. No ens faran callar: a la seva repressió respondrà més solidaritat, fins que tots i totes siguem lliures.

MORT A L'ESTAT, LLIBERTAT I ANARQUIA