dimecres, 19 de març del 2008

Informacions i convocatòries diverses



1. La Plataforma per la defensa de la Terra Alta fa una valoració molt positiva dels resultats obtinguts en el sondeig realitzat a Horta de Sant Joan]
En relació a la consulta sobre la implantació d'una central eòlica a la Serra dels Pesells, amb un 81% de participació, el 77,6% de la població va votar en contra de la central eòlica “Els Pesells” i només un 19,7% a favor.
La Plataforma agraeix a la població l'alt grau de participació. Malgrat les controvèrsies, polèmiques i la manca d'informació rebuda en tot el procés per part de l'Ajuntament, la gent d'Horta a volgut sortir de casa per dir un NO rotund.
També volen recordar a l'Ajuntament el compromís de respectar els resultats de la votació sense dilacions, és a dir, segons el resultat en cap moment l'Ajuntament podrà procedir a atorgar cap llicència ambiental ni permisos d'obres a l'empresa (FERCOM), tal hi com a decidit el poble.
Més informació

[2. La marxa pel decreixement, de ponent cap als pirineus.]

Després d'una setmana en que hem visitat comarques de ponent com, l'urgell, el pla d'urgell, el segrià i la noguera la marxa pel decreixent, serà aquesta setmana, al pirineu lleidetà, per culminar el punt mig del seu recorregut, la 6a setmana d'un total d'11.
En concret, serem al Pallars Jussà, al Pallars Sobirà a l'Alt Urgell i llavors ja baixarem cap al Solsonés.
En aquest enllaç poder trobar les diferents convocatòries per a que les feu arribar a aquelles persones que hi puguin estar interessades.
Val a dir que entre d'altres experiències d'aquesta setmana anterior, la marxa temps de re-voltes, divendres en una col·laboració amb la plataforma antiincineradora de grefacsa , va enganxar i fotografiar in-fraganti a un camío que vessava restes d'animals morts entrant a Grefacsa, representant un perill per a la salut pública.
videos i fotos a anydata.moviments.net
Més info: tempsdere-voltes.cat

[
3. Judici contra el CSO La Fibra de Mataró]
El proper 27 de març és la data pel judici contra el CSO La Fibra. Per a poder defensar-se el jutjat nº6 de Mataró ha fixat una caució prèvia de 30000 euros, en una nova mostra clara de l'absurd de la justícia. A la pàgina web del centre social hi pots llegir:
"Sembla que això s'acaba. Ara és quan realment ens cals. Vam estar quasi un any per poder deixar el Centre Social en condicions per poder desenvolupar les nostres activitats i tallers. El Centre Social va créixer. En número i col·lectius. Hem fet tallers d'autosuficiència, d'autoconeixement, d'autogestió, hem fet una biblioteca, una aula d'informàtica, cabarets multitudinaris, hem fet un HackMeeting, tenim un calaix de sastre, i hem realitzat un munt d'activitats ens les quals sempre hi has estat benvingut. Però ara venen maldades. Ara són ells, els que ens gestionen les nostres vides, els que ens fan submisos de les seves opressions, els que només primen el benefici econòmic, els que tenen por dels nostres pensaments, que ara, ens volen fora de l'espai que hem creat. Ens jutgen el dijous 27 de Març. Al Jutjat d'Instrucció nº 6 de Mataró. Ara, sí, ara necessitem més que mai el suport del nostre entorn. Fés alguna cosa, participa activament de les pròximes convocatòries, o encara millor, organitza alguna acció de suport, per més petita que sigui".
Hi ha també convocada una manifestació en contra de l'amenaça de desallotjament que suposa aquest judici pel dia 29 de març a les 5 de la tarda davant de La Fibra. Pots seguir l'evolució dels aconteixements a: http://musaik.net.

[4. Nova Promoció d'Habitatge Realment Públic]
Enmarcat dintre de les accions per un habitatge realment públic, s'ha okupat un nou edifici al carrer Panses nº 6. Amb aquest ja són cinc els edificis que han estat "expropiats" per part de la Xarxa per la PHRP (Promoció d'Habitatge Realment Públic) al barri de Ciutat Vella, on fartes d'esperar han decidit passar a la Desobediència Civil per fer efectiu el Dret a un Habitatge Digne. La Xarxa per la PHRP està formada per unes 70 persones que, davant la crítica realitat de l'habitatge a Barcelona i la paral·lela passivitat dels poders públics, aposten per capgirar amb els seus propis estris aquesta situació. En concret, la nova promoció facilitarà un habitatge digne a 15 persones, "allà on Renta Immobiliària i Kio Investments fa de les nostres necessitats bàsiques una mercaderia de luxe que oferir al millor postor, a “la botiga més gran del món”". També es va aprofitar per denunciar el fet que les ajudes pel lloguer són mesures selectives a les que només poden accedir joves de 25 a 30 anys amb un treball fixe, deixant fora a una gran part de la població que també ho necessita. A més a més no solucionen la greu situació de l'habitatge i constitueixen un xec en blanc dels fons públics cap a les butxaques de propietaris i immobiliàries.
Xarxa pel PHRP

[5. La Barceloneta parla i decideix ]
Els dies 29 i 30 de març esteu totes convidades a unes jornades fetes des de i per al barri que se celebraran en el Centre Cívic i en la Plaça del Mercat.
La idea és crear, a través de diferents eines de participació i interacció, un espai per a la reflexió i la imaginació col·lectiva entorn a la Barceloneta: com veiem la Barceloneta i com ens agradaria veure-la. Es dibuixen doncs dos moments: primer ens informem i analitzem com està el barri, i després a partir d'aquí fem volar propostes. Donades les profundes repercussions que el "Pla dels ascensors" comporta per al nostre barri, serà central analitzar-lo a fons.
Així, començarem el dissabte 29 al matí en el Centre Cívic amb un taller de lectura interactiva del pla dels ascensors amb l'acompanyament d'experts, a fi de poder entendre com pot afectar-nos, i a partir d'aquí poder replantejar-se coses i pensar alternatives. A la tarda, després del menjar, es presentarà "la Geografia Esborrada", una preciosa sorpresa que recorrerà llocs i racons desapareguts del barri (o en perill de desaparèixer), que encara ressonen en la memòria de molts. Per a aquest trajecte s'ha elaborat un magnífic mapa, un CD amb una "geografia sonora" i un vestuari per a l'ocasió. No us ho perdeu!
El diumenge 30 al matí es desplegaran en la plaça del mercat distints dispositius per a expressar com vols el teu barri: un vídeomatón, una exposició interactiva, posats d'informació i recollida de propostes, activitats per als nens i alguna sorpresa més. Acabarem les jornades amb una paella popular. Pròximament publicarem el programa detallat de les jornades. Aquestes només seràn possibles amb totes vosaltres.
Encara que no és necessari per a assistir, us agraïm que us inscrigueu, per a poder calcular més o menys quants serem.
Podeu inscriure-us enviant un mail a pdefensabarceloneta@yahoo.és, anant a l'oficina de la carrer Pescadors 49 els dimarts a la tarda o els dissabtes al matí a la plaça del mercat.

Amb l'aigua al coll 15/03/08
Mira el Cartell.
Més informació


[6. Tenim nassos: mirar la Setmana Santa amb humor]
Arriba Setnmana Santa ... els nostres carrers s’omplen de penitents i pecadors que purguem pels seus pecats, amb processons ràncies i creant un col·lapse circulatori memorablement brutal, per la resta de conciutadans.
Però tranquils perquè tenim un antídot infal·lible i gratuït per salvar les vostres ànimes i reprimir-nos més (que sortim d’eleccions) visca la llibertat d’expressió pallassa.
Us convidem el proper dimecres dia 19 de març a la propera entrega de Tenim nassos al cafè de l'Escorxador (Lleida) a 2/4 de 10 del vespre.
Viu la Santa Setmana amb Pallassos Lleida.

[7. Cap a on va Cuba?]

"Fidel Castro va anunciar no seguir com a president de Cuba, per raons físiques i d'edat, i s'ha escollit Raúl Castro com a màxim representant del país, la qual cosa ha tornat a obrir debat sobre el futur de la revolució cubana en el primer punt de l'ordre del día.
La importancia d'aquesta qüestió és evident. La restauració del capitalisme a Cuba, que és una possibilitat real tot i que no la única, suposaria un col.lapse brutal dels nivells de vida i indicadors socials de la illa, a més d'un fort impacte pels sectors més avançats de la classe obrera i de la juventut no només a Amèrica Llatina, sinó en tot el món. Assistiríem a una nova edició de la campanya ideològica de la classe dominant basada en una nova "prova" de qualsevol societat basada en alguna cosa diferent al capitalisme condenada irreversiblement al fracàs."
Llegeix l'article sencer de Jordi Rosich El militante


[8. Notícies breus]
- GEPEC-EdC porta a Repsol a Fiscalia pel vessament de fenols al riu Francolí

- Manifestació Contra la MAT, Girona. Dia: 30 de març.

- "Mirant el cel", una revisió emocional als bombardejos de Barcelona l'any 1938. Estrena de la pel.lícula documental del director Jesús Garay amb música de Fermín Muguruza.

- Taula rodona: A 32 anys del cop d'Estat en Argentina, Barcelona. Dia: 28 de març.

- Jornades de Convivència des de la diversitat, Barcelona. Dies 3, 7, 24 d'abril i 15, 22, 29 de maig.

[9. Webs amb més informacions]
darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, http://www.nodo50.org/alestrinx, http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.liberinfo.net,

Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat