dilluns, 13 d’octubre del 2008

12 d'octubre: repressió dels antifeixistes




Tarragona


Barcelona

Barcelona:

La policia segresta a les manifestants antifeixistes durant més d'una hora i mitja al carrer de Sants impedint l'avanç cap a Montjuïc. La manifestació es troba encerclada i acompanyada per davant i per darrere d'una trentena de furgons policials. Abans però s'ha encarregat de carregar diverses vegades amb les porres i, a part de cops diversos, hi ha un mínim de cinc persones ferides de consideració: dues amb traus al cap, una altra amb forts cops a la cama, una altra amb problemes de respiració a causa d'un fort cop al pit i la darrera, una dona amb el cap obert. Algunes han estat ateses per les ambulàncies presents.
Cal remarcar que les càrregues policials són cap a un grup de manifestants que es troba totalment encerclat, excedint- se en la contundència. També s'han generat situacions tenses quan persones solidàries de fora de la manifestació intentava fer arribar aigua o menjar a les persones retingudes.
La manifestació ha tornat cap a plaça de Sants totalment envoltada d'antiavalots i s'ha desconvocat.

Cobertura de La Haine: Manifestación Barcelona 12 octubre 2008. Res a celebrar
http://www.lahaine.org/index.php?p=33491

Tarragona:

Avui ha tingut lloc la manifestació del moviment “neofeixista” Alianza Nacional, a la Rambla Nova de Tarragona a les 12 hores, per la seva banda, s’ha dut a terme també una concentració antifeixista a l’alçada dels Despullats de la Rambla a les 11:30 hores.

La forta presència policial, ha fet que aquestes dues manifestacions no es trobessin en cap moment i han impedit que es produïssin aldarulls. La Rambla Nova i els carrers paral•lels han estat tallats des de la Plaça Imperial Tarraco fins al tram de la Rambla que creua amb el carrer Fortuny.

Al voltant de 400 persones s’han concentrat davant l’Estàtua dels Despullats protestant contra la manifestació feixista. El seu objectiu era demostrar el rebuig del poble tarragoní davant el feixisme. Les consignes que es podien sentir eren: “12 d’octubre , res a celebrar”, “Visca Tarragona antifeixista” o “Nazis no”, entre d’altres. La concentració ha estat en tot moment controlada per la policia i ha tingut una durada aproximada de tres quarts d’hora.

Per la seva banda, Alianza Nacional, amb un centenar de militants i simpatitzants i una forta pluja que en aquell moment se sumava a l’acte, han començat a les 12 en punt la seva manifestació en commemoració del dia de la Hispanitat. Banderes espanyoles i d’AN, estilisme nazi i consignes del tipus: “Arriba España”, “Espanya 1 y no 51”, o “No nos engañan, Catalunya es Espanya”, han marcat la marxa que ha arribat a la Font del Centenari ,a només uns escassos 100 metres de la contra-manifestació, on han tingut lloc els parlaments, entre els xiulets i crits dels antifeixistes. Han intervingut el delegat de Málaga d’AN, que ha destacat el problema del separatisme de Catalunya, el delegat de Tarragona d’AN, Vicente Vallés, que ha deixat clar que estaven celebrant els 516 anys de llibertat i que ha expressat la seva satisfacció per ser Tarragona la ciutat escollida per a celebrar aquest 12-O, perquè, segons ha expressat, Tarragona és Espanya i un símbol de la història llatina. També ha intervingut el delegat de premsa d’AN amb un discurs d’una clara apologia al racisme on titllava “d’escòria” als immigrants. Hi han hagut també paraules per a la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés, a la que han acusat de mentidera al afirmar que les manifestacions d’AN són perilloses.

La manifestació s’ha dissolt al cap d’una hora aproximadament, com estava previst.