diumenge, 12 d’octubre del 2008

Desallotjades les antifeixistes de Montjuïc


Segons ACN,

Una vintena de joves s'encadenen a la Plaça Sant Jordi per protestar contra l'homenatge a la bandera espanyola previst per al Dia de la Hispanitat

Barcelona.- Una vintena de joves antifeixistes s'han encadenat aquest dissabte a la tarda a la Plaça Sant Jordi, a la muntanya de Montjuic, que aquest diumenge ha d'acollir una concentració en homenatge a la bandera espanyola amb motiu del Dia de la Hispanitat, i que, segons denuncien, serà de caire feixista. La protesta ha sigut convocada per la Coordinadora Esquerra Independentista del Barcelonès. En un principi, al voltant de dos quarts de sis d'aquesta tarda, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a la plaça per evitar que es produissin incidents. Els joves encadenats han rebut el suport d'una setantena de persones.

Vídeo de l'acció
Autor:
Dotú, David
Data: 11.10.2008 21.21 h

Durada: 2 min 43 s

Segons Alerta Solidària, a indymedia,

A dos quarts de 9, els mossos d’esquadra ha desallotjat la gent que estava encadenada a Montjuïc i que hi havia passat tota la nit. 7 de les persones encadenades han sigut introduides en furgones policials ( esperem confirmar si es tracta de detencions o els duen a identificar-los a comissaria).A més, 60 persones que hi eren al mateix lloc, eren encerclades i conduides pels mossos muntanya avall en direcció Sants, encara que al carrer Lleida els han deixat anar. Abans d’encerclar-los, els han fet fora mitjançant una càrrega per separar-los de la gent que ha passat la nit encadenada, per denunciar la concentració feixista que encara es realitza a Barcelona pel 12 de octubre. D’aquí poc començarà la manifestació antifeixista del 12 d’octubre, de la que anirem informant.