diumenge, 7 d’octubre del 2007

Centenars de persones es concentren per tot el país en contra de la monarquia

(Segons informa vilaweb)

A Girona, l’èxit de la convocatòria fa que s’acabi fent una manifestació pel barri antic ·

La policia posa traves a la concentració de València

Desenes de viles del país van seguir ahir la crida d’Alerta Solidària, en nom de l’esquerra independentista, a donar suport als acusats d’injúries a la corona espanyola, i rebutjar la monarquia. A Tortosa, un centenar de persones van ballar jotes en contra de la monarquia, mentre que a Banyoles, on hi ha tres imputats per l’Audiència Nacional, es van cremar cartes del rei de la baralla espanyola. Per la seva banda, la policia va impedir que els ciutadans protestessin a València en contra dels Borbons.

En efecte, els agents no van permetre que els ciutadans romanguessin quiets a la plaça del Temple, davant de la delegació del govern espanyol, al•legant que els organitzadors no havien demanat permís a l’Ajuntament. La policia també va requisar diverses pancartes antimonàrquiques.

En canvi, a Ontinyent sí que es va poder fer la protesta antimonàrquica. Desenes de persones van concentrar-se pacíficament. Mentrestant, a Girona, l’èxit de la convocatòria, amb més de 500 persones, va fer que els assistents optessin per convertir la concentració en una manifestació que va transcórrer pels carrers del nucli antic de la ciutat. També hi va haver protestes a ciutats com Olot, Manresa, Valls, Tarragona, Granollers, Gràcia, Reus, entre més municipis, que podeu consultar a la web de la campanya 'No al rei' .

Crema de fotos a Barcelona

Divendres el vespre, grups de l'esquerra independentista van cremar diversos retrats dels Borbons en un acte al Casinet d'Hostrafrancs de Barcelona. La protesta també va servir per donar suport als encausats per delictes d'injúries a la corona.

L'Ajuntament de Berga retira el retrat del rei

D'altra banda, l'Ajuntament de Berga ha retirat el retrat de Juan Carlos I de la sala de plens del consistori, d'acord amb una moció aprovada el setembre. Així, la fotografia ja no va presidir la sessió plenària de dijous. En comptes, hi havia una reproducció de l'escut de Berga. Així mateix, l'Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat amb els vots d'ICV, ERC, CiU i la CUP una moció de suport als nou acusats de cremar fotos del rei el 22 de setembre a Girona.


+ YouTube: Vídeo de la concentració antimonàrquica a Ontinyent.
+ Carta d'Enric Stern: Quan l'expressió comporta desobediència.
+ VilaWeb TV: Entrevista amb Armand de Fluvià: 'La monarquia no ha fet res per guanyar-se l'afecte dels catalans'.
+ El Mundo: Vídeo de la crema de fotos de la UAB.
+ Web de la campanya 'No al rei'.