divendres, 5 d’octubre del 2007

Seguirem callant...?

Garzón ordena la detenció de vint-i-dos membres de l'executiva de Batasuna

Entre els arrestats hi ha Joseba Permach i Juan José Petrikorena

(Segons informa vilaweb)

La policia ha detingut vint-i-dos membres de l'antiga i de la nova mesa nacional de Batasuna, per ordre del jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón. Entre els detinguts hi ha Joseba Permach (a la foto), Juan José Petrikorena i Rufino Etxeberría. La policia els ha detingut quan es reunien a la localitat guipuscoana de Segura. Baltsar Garzón ha considerat delictiva la reunió pel fet que Batasuna és un partit il·legalitzat i no té permès el dret de reunió.

Entre la vintena de detinguts també hi ha Juan Kruz Aldasoro, Ibon Arbulu, Imanol Iparragirre, Ainara Armendariz, Jon Garai i Patxi Urrutia.

Segons el diari Gara, la policia espanyola va desplegar ahir un ampli dispositiu a Segura, on va instal·lar controls i va tancar els accessos i les sortides del poble i va fer identificacions dels veïns.

Els detinguts haurien de passar a disposició judicial diumenge. Garzón podria acusar de 'reiteració delictiva', és a dir, de reincidir en el delicte de pertinença a organització terrorista, als membres de Batasuna que han estat processats per causes anteriors, com per exemple Permach i Petrikorena.

Altres detencions

Convé recordar que un altre membre de Batasuna, Joseba Álvarez, va ser detingut dimarts per haver participar, el 9 de setembre passat, en una manifestació de suport als presos polítics a Sant Sebastià, prohibida pel govern basc. Álvarez fou arrestat juntament amb la representant del moviment pro amnistia, Oihana Agirre.

D'altra banda, el dirigent de Batasuna Arnaldo Otegi és empresonat des del 8 de juny.