divendres, 22 de juny del 2007

EL FRANQUISME RESSUSCITA A OSONA




La societat osonenca ha estat, des de fa anys, una societat receptora de persones immigrants, de tot l’estat i d’altres països del món. I ha demostrat sempre una gran maduresa i una excel·lent capacitat integradora. Els immigrants, colze a colze amb la gent de la comarca, hem estat treballant per aconseguir la cohesió necessària per viure en pau.
Des de fa uns anys, però, ha aparegut a Vic un virus. És un virus del passat que vol trencar amb aquesta convivència modèlica. És un virus que, a més, amenaça d’estendre’s per tot Catalunya. És un virus que es diu feixisme i que molts ens pensàvem que ja estava eradicat, però que sembla que alguns tenen ganes de fer ressorgir.
N’hi ha que diuen que han votat la PXC perquè estan “empipats”. Amb tots els respectes, però això no és un argument lògic. Ni tan sols és un argument. Quan Hitler matava jueus, els qui el votaven també estaven “empipats”?
Si hi ha petits problemes de convivència (“un veí no em deixa dormir”, per exemple) la solució és parlar-ne, no generalitzar el problema i aplicar-lo a tot un col·lectiu.
PXC ha arribat a l’extrem, absolutament denunciable, de fer córrer un pamflet (amb noms reals de gent d’aquí, compromesa en la defensa de la diversitat cultural) com si en fossin els autors. És la mateixa tàctica que feia servir Goebbels, ministre de propaganda del tercer Reich, a l’Alemanya dels anys trenta i quaranta, quan governaven els nazis.
El partit de l’Anglada s’hauria d’il.legalitzar, ja que incompleix clarament l’article 510 i altres del Codi Penal vigent.
La feina de tots nosaltres, doncs, ha de ser aturar de nou aquest feixisme ranci de l’ultradreta, i vacunar la nostra societat d’aquest virus. Seguirem treballant. Les circumstàncies actuals, lluny de desmoralitzar-nos, encara ens faran més forts; renovem la nostra crida als ciutadans per tal d’aconseguir una opinió pública que exigeixi els drets i llibertats de tots.

FEIXISME MAI MÉS, NI A VIC NI ENLLOC!

Jamal El Messiani (Centre islàmic de Vic)
Vic, 13 de juny de 2007