diumenge, 2 de desembre del 2007

Al voltant de 2.000 manifestants protesten a Barcelona contra el tancament d'empreses i els acomiadaments




Amb el lema "Prou acomiadaments i tancaments, la Generalitat ens ven", al voltant de 2000 persones s’han manifestat aquest migdia pels carrers de Barcelona en protesta contra els acomiadaments massius i els tancaments d’empreses.

Clica la imatge per una versió més gran

0 001.jpg
Clica la imatge per una versió més gran

0 051.jpg
Clica la imatge per una versió més gran

0 072.jpg



La mobilització ha començat amb una concentració a les 11 del matí a la Plaça Sant Jaume o­n s’ha lliurat un escrit dirigit al President de la Generalitat, i ha conclòs dues hores després davant el Parlament de Catalunya, o­n una delegació ha fet també lliurament d’una carta. Durant el recorregut s’han cridat consignes com ara “Ni tancaments, ni acomiadaments”, “Readmissió acomiadats”, “Contra els tancaments, mobilització” i “Els llocs de treball es defensen lluitant”, juntament amb d’altres al·lusives a la responsabilitat del govern de la Generalitat i de la patronal en la situació actual dels treballadors. Després, al Parc de la Ciutadella, han realitzat parlaments diversos representants de les empreses, col·lectius i organitzacions convocants, per acabar amb un dinar i un festival reivindicatiu.

Enl’escrit dirigit al President de la Generalitat, al qual se li demana una entrevista, i posteriorment al Parlament, es denuncia el procés d’acomiadaments i tancaments dut a terme “durant el primer govern de coalició PSC-ERC-ICV/EUiA: Novalux, Samsung, Autotex, Fisipe...”, i s’explica la nova amenaça que en aquests moments pesa sobre centenars de llocs de treball a Frape, Sysmo i altres empreses, així com la situació dels treballadors acomiadats de Seat pendents de readmissió. L’escrit conclou denunciant que “les coses a Catalunya no van bé. Mentre les multinacionals i empresaris s’han enriquit de manera escandalosa, milers de treballadors han perdut els seus llocs de treball, les seves famílies han vist trencades les seves esperances i Catalunya es ressent per l’avanç de la desertització industrial”, en un context, a més, que“tampoc és massa galdós, la precarietat es manté a nivells intolerables, les hipoteques asfixien centenars de milers de treballadors/es, l’accés a l’habitatge és inassolible per als joves, les infraestructures que sostenen els serveis públics es col·lapsen per falta d’inversions a causa de la imprevisió governamental i la voracitat privatitzadora”.

La manifestació havia estat convocada per l’Assemblea d’acomiadats/es de Seat, el Comitè d’Empresa de Frape-Behr, treballadors de Mercedes Benz i de Sysmo i ha comptat amb el suport de l’Assemblea de treballadors d’Empreses en conflicte i la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, així com de diverses organitzacions sindicals (CGT, CNT, COBAS, IAC, Sindicat Ferroviari, SU de Metro), socials ipolítiques (Corrent Roig, En Lluita, LI, Revolta Global...).




http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=46747