diumenge, 23 de desembre del 2007

Nova manifestació pel dret de l'habitatge

Marxes convocades a unes quantes ciutats del país amb un missatge internàutic anònim

Just un any després de la manifestació per l'habitatge a diferents ciutats del país, avui n'hi ha una altra de convocada. El col·lectiu V de Vivienda, sorgit entre la ciutadania per la dificultat d'accés a l'habitatge, afirma que no n'és l'organitzadora, sinó que la convocatòria ha estat un correu electrònic anònim que fa dies que circula per la xarxa. Amb tot, el grup s'ha sumat a la convocatòria de les manifestacions, que se celebraran simultàniament a diferents ciutats del país i de l'estat espanyol.

A Barcelona, el punt de trobada és la plaça Catalunya; a Girona, davant de l'edifici de Correus; a València, la plaça de Sant Agustí; a Elx, la plaça Baix Collado.

L'any passat, la manifestació de Barcelona va aplegar més de deu mil persones, que van protestar contra els preus desorbitats de l'habitatge i la bombolla immobiliària. Un any després, els preus continuen als núvols i el preu de les hipoteques és a l'alça, fet que ha alentit el mercat de compra i venda de pisos.

Un missatge contundent

VdeVivienda va sorgir de manera espontània fa poc més d'un any, amb la intenció de posar en relleu el greu problema que representa l'accés a l'habitatge al nostre país. Amb un eslògan contundent, 'No tindràs una casa en la puta vida', s'han donat a conèixer a través de cartells i adhesius enganxats pels carrers de les grans ciutats, i també a través d'internet, amb l'enviament de missatges i la convocatòria d'accions de protesta.

Es defineixen com una organització independent, amb un funcionament 'horitzontal, transparent i democràtic', i que té per objectiu canalitzar i organitzar les manifestacions pel dret a l'habitatge. L'organització culpa l'especulació i la falta de polítiques socials com a causants del problema.

(Informació de vilaweb)

+ Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Habitatge.