dissabte, 22 de desembre del 2007

La societat civil es mobilitza avui contra el tancament dels repetidors de TV3

Hi haurà concentracions a Castelló i a Gandia

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha convocat avui dues mobilitzacions, una a Castelló i l'altra a Gandia, per reclamar la recepció de TV3 i dels altres canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al País Valencià. I és que la Generalitat Valenciana ha tancat el repetidor de la Carrasqueta i, a més, ha demanat permís al jutge per segellar els del Bartolo i Mandúver, sense avisar prèviament a ACPV, per evitar concentracions de protesta.

ACPV considera que el tancament dels repetidors de TV3 són una vulneració de la llibertat d'expressió i informació, així com un atemptat contra la normalització i la unitat de la llengua.

De fet, tots els partits (el PSPV, EUPV, el Bloc, IdV i ERPV), tret del PP, donen suport a la concentració. A més, també s'hi han adherit els sindicats de la UGT, CCOO i la Intersindical Valenciana.

La concentració de Castelló es farà a les set del vespre al carrer Major, davant la Casa dels Caragols, seu de la Generalitat Valenciana a la ciutat. I la de Gandia també es farà a les set del vespres davant de l'Ajuntament.

Recurs al tancament de la Carrasqueta

A tot això, l'ACPV va recórrer ahir el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, perquè considera que la Generalitat Valenciana va sobrepassar el permís judicial. En efecte, l'advocada de l'entitat, Mercè Teodoro, addueix que el jutge només va autoritzar a tancar i precintar els equips d'emissió de TV3, mentre que la Generalitat va desmuntar-los, a més. Per això, demana la nul·litat de l'actuació.

(Informació de vilaweb)



+ VilaWeb TV: Entrevista amb Eliseu Climent.
+ VilaWeb TV: Conferència de premsa de la Federació Llull sobre el tancament de TV3.
+ VilaWeb TV: 'El tancament de TV3 és una agressió del PP amb la connivència del PSOE'.