dijous, 24 d’abril del 2008

Concentració de suport al Franki, condemnat per haver ultratjat la bandera espanyola

El Tribunal Suprem espanyol va desestimar divendres el recurs que el 2005 va presentar l'advocadessa.

El col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa farà avui a les set del vespre una concentració de suport a Francesc Argemí, Franki, condemnat a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat el 2002 (vegeu-ne un reportatge de VilaWeb TV). El Tribunal Suprem espanyol va denegar divendres que s'admetés a tràmit el recurs interposat el 2005 per la seva advocadessa, Montserrat Salvadó, que en presentarà un altre al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg.


Salvadó explica que el jutjat número 2 de Terrassa pot executar la sentència de seguida que rebi la notificació del Suprem, d'ací a pocs dies. Si encara no s'havia fet efectiva, era perquè hi havia un recurs, però ara, amb la desestimació del Suprem, la justícia espanyola té via lliure per notificar a Franki la data d'entrada a la presó, encara que la defensa apel·li a Estrasburg.

La concentració d'avui vol fer arribar la protesta dels moviments socials terrassencs al ple municipal, però Solidaritat Antirepressiva en prepara una altra a Barcelona, que es farà el 10 de maig, amb el suport de força entitats del país.

Els fets


Franki va ser condemnat l'abril del 2005 perquè el jutge el va considerar responsable d'haver encoratjat un grup a despenjar i malmetre la bandera espanyola de la casa de la vila de Terrassa, l'estiu del 2002, durant una cercavila contra la presència de la bandera al balcó consistorial, i d'haver causat desordres públics i atemptar contra l'autoritat.

(Informació de vilaweb)