dilluns, 14 d’abril del 2008

Informacions i convocatòries diverses

1. Un miler de persones en defensa de Collserola
La Marxa per Collserola que es va fer ahir, dia 13 d'abril, va reunir un miler de persones que van arribar-hi a peu des de diferents punts de la serra (Vallès, Barcelona i Baix Llobregat) confluint al cim del Tibidabo. Fotos. Les pancartes de la marxa mostraven l'ampli ventall de grups en defensa de la Serra que mostren el seu rebuig als diversos projectes prevists o que ja estan en marxa, com ara el Pla Caufec, el Túnel d'Horta, la incineració a la cimentera Cemex (St Feliu), la tala de l'alzinar del Tibidabo, el centre direccional de Cerdanyola, la urbanització de la rierada de Molins, etc. Alguns dels lemes que es van cridar van ser "Collserola Parc Natural, Prou retallades" "Collserola, ni un pas enrera" "Collserola verda, polítics a la merda". No hi va faltar la presència policial, concretament tres furgones de Mossos d'esquadra, que no van deixar-se veure. Al final la gent de la Vall de Can Masdeu va organitzar un pica pica a l'alzinar que volen talar per l'ampliació del Parc d'Atraccions del Tibidabo.
Més info o comunicat: www.collserola.org

[2. Homenatge a Guillem Agulló a 15 anys del seu assesinat]
"Guillem Agulló, ni oblit ni perdó", és la frase que ens recorda la mort de Guillem Agulló. Ara fa 15 anys en Guillem fou assassinat per Pedro Cuevas, feixista que després de complir una condemna de només 4 anys, ha continuat la pràctica feixista i s'ha presentat com a candidat a les eleccions municipals amb l'extrema dreta.
Aquestes paraules, a més, s'han convertit en el recordatori de la manca de justícia i impuntitat de les agressions feixistes, d'abans i d'ara, i la perpetuació del terror feixista que no s'atura. Però també recorden que l'antifeixisme no oblida les persones assassinades, ni els seus agressors, i que la seva lluita continua per acabar amb la impunitat i el feixisme que ja hauria d'haver desaparegut de casa nostra.
Amb el motiu que l'11 d'abril d'aquest any es compliran 15 anys de la mort del jove antifeixista Guillem Agulló a mans d'un grup neonazi a la localitat de Montanejos i donat que diversos Col.lectius de tot arreu del País Valencià han convocat unes jornades pel dia 12 d'abril per a conmemorar aquest assassinat; s'ha dissenyat una campanya a través d'internet. Aquesta consisteix en omplir la xarxa amb banners que recorden la mort de Guillem Agulló. Per aixó us demanem a tots i totes els/les que tingueu un blog, una web o qualsevol altre espai a internet que pengeu un d'aquests banners amb un breu text o comunicat.

[3. La policia a judici pels fets del 4F]
Demà, dia 15 d'abril a les 10.15 hores tindrà lloc el judici per tortures contra dos agents uniformats i quatre agents de la Brigada Provincial d'Informació. Mira el cartell i el manifest de la convocatoria.
Es convoca concentració davant de l'Audiència Provincial de Barcelona el mateix dia a les 9.30h al Psg. Lluís Companys s/n
"... sis agents del cos nacional de policia seuran a la banqueta dels acusats per respondre a l’acusació de comissió de tortures i lesions en el decurs d’una detenció l’octubre del 2004. Dos d’ells seran acusats pel delicte de lesions i altres per omissió del deure per part de funcionaris públics en relació a la pràctica de tercers de tortures i altres actes contra la integritat moral. Aquests dos delictes estan tipificats als articles 174 i 176 (comissió i omissió de denúncia de tortures) del Codi Penal espanyol."
Resum dels fets del 4F
Resum del judici

[4. Judici Popular contra la violència urbanística a Manresa]
Aquest dissabte 19 d'abril a les 18h al Centre Cultural el Casino (al Psg Pere III, 27 baixos) s'ha convocat un Judici Popular contra la violència urbanística a Manresa, tal com diuen: "Entre totes farem decantar la balança. Cansades d’observar amb impotència i indignació la depredació del mercat en matèria d’habitatge i urbanisme, cansades de ser sempre les jutjades i condemnades per protestar i intentar millorar el nostre entorn, (...)"
El perquè d'un judici popular...
"L’engranatge de la justícia institucional s’ha anat configurant a partir d’uns esquemes on sempre preval la defensa de la propietat privada, on s’individualitzen els conflictes aïllant-los de tota crítica de l’estructura social, on es mostra clarament la discriminació en relació als recursos econòmics (...) "
És un bon exemple a seguir!
Mira la Revista aquí s'especula
Més informació: www.somnisdesperts.org

[5. 17 d'abril: dia internacional de la lluita pagesa]
Sota el lema: "Ni a Brasil ni en lloc, PROU MORTS PER L'AGRONEGOCI!!!" es convoca el 17 d'abril a les 16:30h a les oficines de Syngenta (Balmes 177) per denunciar la mort d'un company del MST a mans de la multinacional biotecnològica Syngenta i les amenaces corporatives al camp català.
Es farà una mística-teatre representant l'assassinat i després una marxa en una processó mani-festiva fins el departament d'agricultura, on enterrarem l'agronegoci en una "homilia" lúdica.
Anem de dol!

[6. Trobada pel Decreixement a l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà]
Els dies 18, 19 i 20 d'abril hi ha una trobada pel decreixement organitzada per un col.lectiu de militants ecologistes dels Països Catalans, constituit per iniciativa de l’associació "Una sola terra" i de redactors de la revista Entropia. En aquesta es vol encetar un debat sobre les conseqüències del canvi climàtic, la crisi de les enèrgies fossils, i les perspectives que ofereixen a "l’aposta del decreixement".
Descarrega't el programa

[7. Notícies breus
]
- Jornada de protesta a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) 15 d'abril. Organitza el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, SEPC. Cartell
- Arqueologia i canvi climàtic amb Riker Yll Aguirre (Investigador de l'IPHES). Divendres 18 d'abril a la kafeta de l'Ateneu Rosa de Foc (c/Verntallat, 26 Gràcia-Bcn) de 20 fins a les 23h.
- La Marxa pel decreixement segueix fent ruta, ara per Osona i el Bages. Vols saber les activitats d'aquesta setmana? . El dissabte 26 d'abril arriben a Barcelona, estigues atent/a als actes de la rebuda!
- Vídeoforum sobre els cultius transgènics i presentació de la Iniciativa Legislativa Popular Catalunya lliure de Transgènics. Divendres 18 d'abril, a les 20h a Can Met (c/Sant Vicenç, 30 1r. Figueres). Organitza IAEDEN.
- Jornades Llibertàries a Lleida. Del 16 al 19 d'abril. Organitza CNT-Ponent. Programa

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfos, darrer info usurpa,
http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org, http://valencia.indymedia.org, http://laplana.indymedia.org, http://www.elsud.org, http://www.suportponent.net, http://www.nodo50.org/alestrinx, http://www.pobleviu.cat, http://www.llibertat.cat, http://www.lavanc.com, http://www.catnord.cat, http://www.kaosenlared.net, http://www.liberinfo.net,

Enllaços a d'altres mitjans de comunicació a Moviments.cat