dilluns, 28 d’abril del 2008

Educació suprimeix el Batxillerat Nocturn


Juntament a la supressió de la segona convocatòria a diverses titolacions universitàrias, constitueix un nou atac al dret a l'ensenyament públic en igualtat de condicions, especialment per als nois i noies que treballen en absència d'ajudes efectives per a l'estudi.

El Departament d’Educació suprimirà el Batxillerat Nocturn a partir del curs 2009-2010 i s’impulsarà i potenciarà l’oferta formativa de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), especialment el Batxillerat a distància. Juntament a la supressió de la segona convocatòria a diverses titolacions universitàrias, constitueix un nou atac al dret a l'ensenyament públic en igualtat de condicions, especialment per als nois i noies que treballen en absència d'ajudes efectives per a l'estudi.

Ahir es feia pública a diversos mitjans la notícia de que el Departament d’Educació suprimirà el Batxillerat Nocturn a partir del curs 2009-2010. Segons Educació, el fet que molts alumnes compaginin aquests estudis amb una feina provoca que sovint no puguin assistir a classe per motius de caràcter laboral, la qual cosa genera “un percentatge significatiu d’absentisme no desitjat”. Sembla que donar beques per garantir condicions d'estudi als joves no és cap prioritat social ni per a la educació superior ni per la secundària.

L'alternativa no és gaire alentadora, fomentar la formació on line (la qual cosa també és motiu d'exclusió de bona part de la població) i el batxillerat a distància no com a suport sinò com a substitut, tot tenint en compte les taxes d'abandonament que actualment es registren a les modalitats a distància ja implementades.

La notícia afegeix que el sindicat ASPEPC-SPS considera aquesta supressió del Batxillerat Nocturn “una agressió social”.
Mira també:

http://especialbolonya.wordpress.com