dimecres, 19 de setembre del 2007

CONTRA L'AUDIÈNCIA NACIONAL


Uns 15 joves antimonàrquics irrompen en el ple de l'Ajuntament de Girona


EUROPA PRESS GIRONA


Uns 15 joves van irrompre ahir a la nit en el ple celebrat a l'Ajuntament de Girona per protestar contra les actuacions dels últims dies de l'Audiència Nacional després de la crema de fotos dels Reis durant la visita de Joan Carles a la ciutat de Girona dijous passat.

Els joves van interrompre el ple entre crits de "Jo també cremo la corona espanyola" i van desplegar diferents pancartes en què es podia llegir "Jo també sóc antimonàrquic. Llibertat d'expressió"

Després, el portaveu del col·lectiu Alerta Solidària --que agrupa diferents grups independentistes --, Lluís Sales, va llegir un manifest en què va criticar la decisió de la Fiscalia de l'Audiència Nacional d'iniciar les investigacions contra la "llibertat d'expressió, de manifestació i opinió", i van denunciar que el dispositiu policial de dissabte va ser desproporcionat.

Alerta Solidària també va criticar que la policia local de Girona està identificant "contínuament" persones amb l'ús de la violència i la intimidació. De fet, alguns dels joves, com el mateix Sales, van tenir problemes per poder accedir a la sala de plens de l'Ajuntament.


"Innecessària," segons l'alcaldessa


L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va contestar amb contundència que l'acció de protesta era "innecessària" i va demanar que es fes un ús més correcte de la llibertat d'expressió.

La regidora del PP, Concepció Veray, en el torn de preguntes, va demanar a l'alcaldessa que no deixés que els representants d'Alerta Solidària "paressin" el desenvolupament del ple. Una anècdota curiosa de l'acció dels joves independentistes és que van llegir el manifest just sota de les fotos dels Reis que presideixen la sala de plens del Consistori gironí.