divendres, 21 de setembre del 2007

No al rei


( Segons informa vilaweb)

El jove acusat de cremar fotos dels reis espanyols declara a l’Audiència Nacional
La fiscalia creu que Jaume Roura, de 30 anys, ha injuriat la corona espanyola · El podrien condemnar a dos anys de presó.

Un dels presumptes autors de la crema de retrats de la monarquia espanyola, Jaume Roura, declara avui al matí davant del jutge Santiago Pedraz a l’Audiència Nacional. El fiscal en cap considera que la crema de les fotos tenia, com a única finalitat, ‘lesionar la dignitat institucional de la més alta representació de l’Estat’. Així doncs, l’acusa d’injúries a la corona, i per aquest motiu el jutge el podria condemnar a dos anys de presó.

El jove, de trenta anys i nacut a Banyoles, no arriba sol a l’Audiència Nacional espanyola. Col·lectius de suport de Girona han organitzat un autocar per acompanyar-lo a Madrid. Roura és militant de l’organització socialista i independentista Endavant. La formació política considera que la crema de la imatge dels Borbons és legítima, perquè és l’expressió del poble en contra d’un rei hereu directe del règim franquista. Així mateix, Endavant creu que l’Audiència Nacional és hereva del tribunal d’excepció franquista TOP.

Per la seva banda, Jaume Roura també ha dit que trobava legítima l’acció, perquè forma part de les accions de desobediència civil en contra de l’opressió espanyola.

La identificació del jove

Al jove l'han identificat els mossos d’esquadra amb les imatges de vídeo de la concentració de la setmana passada en contra de la monarquia espanyola. Els manifestants protestaven a la plaça del Vi de Girona contra la presència de Juan Carlos I a la inauguració del Parc Científic de la UdG. Suposadament, Jaume Roure sortia entre els concentrats i després se'l veia amb la cara coberta quan encenia les fotografies dels Borbons.

Arran de la decisió de la fiscalia d'obrir diligències, ha nascut la campanya Campanya ‘No al rei’.