divendres, 14 de setembre del 2007

Incidents a Girona





Segons informa vilaweb:

Mig miler de manifestants van protestar per la visita
Uns quatre-cents manifestants es van concentrar ahir al vespre a la plaça del Vi de Girona per protestar contra la presència de Juan Carlos I a la inauguració del Parc Científic de la UdG, al pavelló esportiu de Fontajau. Els manifestants van cremar fotografies de la família reial espanyola i van criticar les autoritats per haver convidat Juan Carlos, que no té cap mena de vincle, segons que deien, amb la realitat acadèmica del país.
Els mossos d'esquadra van acordonar els carrers per on va transcórrer la manifestació.
Segons informa indymedia bcn:
Centenars de persones participaren en les mobilitzacions convocades per SEPC, El Casal El Forn, la CUP, Endavant, Maulets, la COS i els JAG entre altres.Al matí, uns dos-cents estudiants i joves de la ciutat van avançar des de la Plaça dels Països Catalans manifestant-se cap al parc tecnològic de la UdG que havia d’inaugurar el rei, entre crits d'independència, contra la visita del borbó i amb la complicitat de conductors i veïnes de la zona, que sortien als balcons donant suport a l'acte. Cinc-cents metres després de començar la marxa, un gran desplegament dels mossos d'esquadra, amb quatre furgons i centenars d'agents, va impedir el pas de la manifestació. Després de minuts de tensió, per l'actitud provocadora dels agents policials, que van clavar empentes i van estripar literalment les dues pancartes de la manifestació, es va llegir el manifest i es va cantar Els Segadors.Els Mossos protegeixen el borbóUn cop desconvocada la manifestació, un nombrós grup de persones va intentat accedir a l'espai que visitava el borbó a través d'una zona boscosa. Allí es produïren corredisses i els mossos d'esquadra va intentar carregar contra els manifestants, sota l'atenta vigilància d'un helicòpter policial que sobrevolava la zona. Després d'uns instants de tensió, finalment, els manifestants van anar abandonant l'espai.Al vespre, per la seva banda, mig miler de persones van concentrar-se a la plaça del vi responent a la crida de l’Esquerra Independentista.
Després de llegir el manifest, es va cremar simbòlicament un suport de cartró amb diverses estampes dels borbons caps per avall. Acte seguit, es va iniciar una manifestació que va avançar, un cop més, entre crits contra la visita del rei i per la independència i el socialisme, i que pretenia arribar fins al Palau de Fontajau, on el borbó sopava amb la burgesia empresarial i la classe política de la ciutat. Mitja hora després, a l’inici del pont de Fontajau, un nombrós contingent del cos d’antiavalots dels mossos d’esquadra esperava la manifestació amb escuts i escopetes, la qual un cop arribada a aquest punt i després de cantar Els Segadors, va recular i va intentar accedir al recinte de Fontajau a través del pont de la barca. Allí, altra volta, els antiavalots dels mossos, protegint el rei espanyol, van impedir l’avanç de la protesta i es van viure noves escenes de tensió.
Arribada la marxa a aquest punt, els organitzadors van decidir avançar fins a la subdelegació del govern espanyol, on es tornà a llegir el manifest i va desconvocar-se l’acte.L'Audiència 'nacional' demana actuacions contra els manifestantsL'endemà dels fets, i després de la pressió de la premsa espanyola, la fiscalia del tribunal d'excepció espanyol encarregat de la persecució política demanava als responsables dels Mossos que s'identifiquin els autors de la crema de fotografies dels reis d'Espanya.
El govern autonòmic català de PSC, ERC i IC té ara l'encàrrec d'utilitzar la seva policia per a perseguir i empresonar els independentistes que han participat en la protesta contra la visita monàrquica seguint les ordres del tribunal especial espanyol.El fiscal Javier Zaragoza, depenent del govern del PSOE considera que els manifestants poden haver comès un delicte d'injúries greus a la més alta representació de l'estat", i que la legislació espanyola castiga amb penes d'entre sis mesos i dos anys de presó. (...)