dissabte, 29 de setembre del 2007

La Universitat de Vic fa un comunicat de suport al fotoperiodista Jordi Ribot

(Segons informa vilaweb)

És professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació

"La Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic vol manifestar públicament el seu suport al fotoperiodista i professor de la UVic Jordi Ribot després que l’Audiència Nacional l’ha citat a declarar en el cas de les fotografies del rei Joan Carles. L’esmentat docent, en exercici de la seva professió com a informador gràfic, va anar a cobrir la notícia d’una protesta antimonàrquica a Girona on un grup d’independentistes van cremar fotografies del monarca.

Des de la FEC considerem que, des del respecte a la justícia, el requeriment que ha fet l’Audiència Nacional al periodista perquè entregui les fotografies del seu arxiu personal és, com a mínim, desconcertant. En aquest sentit, subscrivim el comunicat fet pel Col·legi de Periodistes de Catalunya que considera que el lliurament de material no publicat pot suposar “una forma de vulneració del secret professional”.

Els docents que treballem en aquesta facultat recordem que la feina dels periodistes consisteix a informar la ciutadania dels fets noticiables d’actualitat d’acord amb els criteris de cada mitjà, per contribuir així al desenvolupament del dret a la llibertat d’expressió. Considerem que la funció dels fotoperiodistes no és la de fer de vigilants o policies per recollir proves en la instrucció d’unes diligències.

Volem encoratjar Jordi Ribot i confiem que la setmana vinent torni a treballar a la UVic amb total normalitat".

La Facultat d’Empresa i Comunicació