dimecres, 21 de maig del 2008

La Plataforma "Cap persona és il·legal" convoca una manifestació el 31 de maig


La Plataforma "Cap persona és il·legal", impulsada arran de les batudes policíaques i les detencions d'immigrants residents a Vilafranca que s'han vingut succeint en els darrers mesos, es va presentar públicament aquest dilluns 19 de maig. La plataforma va oferir una roda de premsa, al Casal Independentista de Vilafranca El CEP, per anunciar la manifestació que es celebrarà el proper 31 de maig a la capital del Penedès per protestar contra aquesta situació. Els impulsors de la plataforma, van rebre el suport de la Candidatura d'Unitat Popular a traves del regidor de l'esquerra independentista Xavier Navarro, que va ser present en la roda de premsa.

En el transcurs de l'acte, els membres de la Plataforma van explicar les darreres actuacions que Policia Nacional i Mossos d'Esquadra - en algun casos amb la col·laboració de la Policia Municipal -, han dut a terme a Vilafranca, centrades en la identificació i detenció de persones immigrades. La Plataforma denuncia que l'únic delicte que se'ls imputa és el de no tenir els papers en regla. Concretament es te constància de la detenció de més de vint persones durant la darrera campanya electoral; per altra banda al mes d’abril es va detenir una vintena més de persones; i aquest maig s'han realitzat diverses batudes i detencions a traves de forts desplegaments policíacs al Barri de Sant Julià i a l'Estació de Rodalies de Vilafranca. La Plataforma vol que s'acabin les batudes, les detencions i les identificacions que es duen a terme de manera indiscriminada.

Khalid Farjan, un dels portaveus de la plataforma, afirmava que la policia tracta a tothom com si foren delinqüents, quan en la majoria dels casos es tracta de treballadors. Farjan també es va queixar de la situació en que es troben els treballadors immigrants, sobre els quals l’administració fa la vista grossa quan hi ha necessitats de mà d’obra i per contra posa totes les dificultats quan hi ha moments de crisi. Khalid Farjan va concloure que això no és just ni lògic. Els membres de la Plataforma, van voler denunciar també que aquesta no és una situació que es doni de manera exclusiva a Vilafranca, sinó que fets similars s’estan donant en d’altres poblacions de la comarca i de tot Catalunya.

La Plataforma "Cap persona és il·legal" va acabar la roda de premsa fent una crida a participar a la manifestació que es celebrara el proper 31 de maig, a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça de la Vila, sota el lema “Cap persona és il·legal, prou brutalitat policial”.

Mira també:

http://www.cupvila.cat