dissabte, 24 de maig del 2008

Manifestació a Esplugues de Llobregat en protesta pel pla Caufec


Al vespre es farà una botifarrada contra l'especulació

Després d'una setmana de protestes, en què hi ha hagut una vintena de detinguts, el col·lectiu No al pla Caufec ha convocat avui, a les sis de la tarda, una manifestació a la plaça de l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat i una botifarrada contra l'especulació. El pla Caufec, també anomenat Porta Barcelona, preveu construir set-cents habitatges, dos gratacels, un hotel i un centre comercial en quaranta hectàrees a la zona de transició entre Esplugues de Llobregat i el parc natural de Collserola.

La crítica principal del col·lectiu contrari al pla és el gran impacte que tindrà en la serra de Collserola, cosa que converteix el pla, diuen, en un atemptat ecològic.

Des de dilluns, el col·lectiu ha boicotat tant com ha pogut les obres d'urbanització. En la primera jornada de protesta, quatre activistes van encadenar-se a dos bidons de ciment a l'entrada i a la sortida de les obres i van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra, acusats dels delictes de desobediència, desordres públics i d'impedir l'accés a una zona en obres. L'endemà, dimarts, hi va haver vuit detinguts més i dimecres, vint-i-quatre; tots ells s'havien encadenat a bidons i excavadores. A hores d'ara, ja han sortit tots en llibertat.

(Informació de vilaweb)