dimecres, 21 de maig del 2008

No al pla Caufec paralitza les obres que es fan a l'entorn de Collserola per tercer dia consecutiu


Vint-i-cinc activistes s'encadenen a vuit màquines excavadores

El col·lectiu No al pla Caufec està decidit a boicotar tant com pugui les obres d'urbanització de quaranta hectàrees a la zona de transició entre Esplugues de Llobregat i el parc natural de Collserola. Vint-i-cinc activistes s'han encadenat avui al matí a vuit màquines excavadores per provar d'aturar les obres, en el tercer dia consecutiu de protestes. Els altres vuit que la policia va detenir ahir han passat la nit a la comissaria i n'han sortit al matí acusats d'un seguit de faltes.

Els encadenats diuen que les obres són un atemptat ecològic, perquè els set-cents pisos projectats, dos gratacels, un hotel i un centre comercial malmetran l'entorn de Collserola. També demanen l'alliberament immediat d'en Franki, el noi de Terrassa empresonat per ultratge a la bandera espanyola.

El col·lectiu va començar dilluns una setmana de protestes que culminarà dissabte a la tarda amb una manifestació davant la batllia d'Esplugues i una botifarrada contra l'especulació. Els mossos van acusar els quatre primers activistes detinguts dels delictes de desobediència, desordres públics i d'impedir l'accés a una zona en obres. Els vuit d'ahir tan sols són acusats de faltes.

(Informació de vilaweb)