diumenge, 25 de novembre del 2007

Caminada per la serra dels Plans per reivindicar TV3

La Generalitat valenciana té intenció de tancar el repetidor entre demà i dimecres

La Colla Muntanyenca del Campello i altres centres excursionistes del sud del país, entre els quals el d'Ontinyent, han convocat una excursió per la serra dels Plans, en protesta per la decisió de la Generalitat valenciana de tancar el repetidor de TV3 de la Carrasqueta. La sortida és a les deu del matí del port de la Carrasqueta. Els participants caminaran prop de dues hores per una ruta que passarà pel pou de neu del Surdo i pujarà fins el Cim dels Plans.

Les entitats que hi participen volen expressar, d'aquesta manera, el rebuig al tancament del repetidor, que consideren un greu atemptat a la llibertat d'expressió. Durant el recorregut, s'explicaran les actuacions urbanístiques i d'infraestructures que amenacen el territori, com el radar d'AENA al cim de la serra, o els PAIs en els termes de Xixona i Alcoi.

El tancament del repetidor, anunciat imminent

La Generalitat va comunicar dimarts a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que provaria de tancar el repetidor de la Carrasqueta entre dilluns i dimecres. L'acció es comunicarà amb dotze hores d'antel·lació.

Tots els partits de l'oposició, el PSPV, el Bloc, EUPV i ERPV, han criticat durament la decisió de la Generalitat valenciana perquè consideren que limita la llibertat d'expressió.

A més, diuen que enmig de la globalització és anacrònic prohibir les emissions entre el Principat i el País Valencià.

Per la seva banda, ACPV té en marxa una campanya de recollida de fons per a poder sufragar la multa de 300.000 euros que li ha imposat la Generalitat.

(Informació de vilaweb)

+ Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Excursionisme i alpinisme.
+ Més informació: VilaWeb Ontinyent.