dissabte, 24 de novembre del 2007

El govern valencià reafirma la seva intenció de tancar els repetidors de TV3

La policia interroga els tècnics del repetidor de TV3 a València mentre manté l'amenaça de tancament la setmana vinent del repetidor de La Carrasqueta

El govern valencià ha refermat la seva voluntat de tancar de forma imminent els repetidors d'ACPV que remeten el senyal de TV3 al País Valencià. Ahir al matí, la policia va interrogar els tècnics del repetidor de Perenxisa mentre el conseller Rambla reafirmava la seva voluntat de tancar les torres d'emissió. Rambla va parlar dijous amb el conseller Tresserras però la Generalitat de Catalunya no ha volgut explicar el contingut de la conversa.

La policia valenciana, per ordre de la Generalitat, ha interrogat els tècnics del repetidor de TV3 de Perenxisa, que emet el senyal per a tota la ciutat i l'àrea metropolitana de València. Segons que informa l'entitat gestora del repetidor, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), aquest va ser el pas previ a l'expedient sancionador del repetidor de la Carrasqueta, que la Generalitat vol tancar entre dilluns i dimecres de la setmana vinent.

A més a més, l'advocada d'ACPV Mercè Teodoro ha explicat a TV3 que, legalment, la Generalitat podria emetre un expedient sancionador en pocs dies, perquè com que en aquesta ocasió es tracta d'un sol repetidor, els tràmits són molt més ràpids. A tot això, cal afegir que la multa podria ser molt més elevada que els 300.000 euros que ja els han imposat per la Carrasqueta, perquè hi podrien afegir l'agreujant de reincidència.

Mentrestant en la roda de premsa habitual dels divendres el conseller Rambla ha reiterat la voluntat del govern valencià de tancar els repetidors que ara emeten les quatre cadenes de la televisió pública catalana. Segons el conseller, TV3 es podrà veure en un futur que no ha concretat pel canal establert per a la reciprocitat amb altres comunitats autònomes, on és segur ja que hi haurà la televisió de Múrcia.
Segons que ha pogut saber VilaWeb els consellers Tresserras i Rambla van parlar aquest dijous al vespre per telèfon. La Generalitat de Catalunya ha confirmat que va haver la conversa però no n'ha volgut explicar el contingut. Tot i això fonts del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació han dit a VilaWeb que si el tancament de repetidors tingués lloc seria un "acte hostil i innecessari" ja que consideren que l'acord de reciprocitat és pròxim i que la voluntat de la Generalitat de Catalunya és "que no hi hagi trencament de les emissions", és a dir que en tot cas els repetidors d'ACPV es tanquin després que TV3 emeti pels repetidors de la Generalitat Valenciana.

Tota l'oposició contra el tancament

La Generalitat valenciana ha comunicat aquesta setmana que entre dilluns i dimecres de la setmana vinent tancarà el repetidor de TV3 situat a la Carrasqueta. Això va desencadenar la reacció ràpida de tota l'oposició (PSPV, Bloc, EUPV i ERPV), que van criticar durament la decisió de la Generalitat perquè consideren que limita la llibertat d'expressió. A més, diuen que enmig de la globalització és anacrònic prohibir les emissions entre el Principat i el País Valencià. 



Campanya per recollir fons

ACPV té en marxa una campanya de recollida de fons per a poder sufragar la multa de 300.000 euros que li ha imposat la Generalitat. S'hi han sumat alguns partits, com el Bloc, CDC i Esquerra, que animen els militants a comprar una litografia d'Antoni Tàpies feta expressament per l'ocasió; i s'hi han sumat institucions, com per exemple l'Ajuntament de Barcelona, que avui mateix ha aprovat una proposició presentada per ERC a favor de col·laborar amb el pagament de la multa. Tots els grups hi han donat suport excepte el PP, que s'hi ha oposat.

(Informació de vilaweb)

+ Comunicat d'ACPV sobre la investigació del repetidor de TV3 de Perenxisa.
+ Reportatge de VilaWeb TV sobre el repetidor de Perenxisa
+ Notificació de la Generalitat sobre l'execució del tancament forços del repetidor.