dijous, 1 de novembre del 2007

Manifestació a Girona de suport amb els imputats per la crema de fotos dels Borbons

La campanya No al rei ha convocat a les 19.30 d'avui, dijous 1 de novembre, una manifestació a la plaça de la Constitució de Girona amb el lema 'Els catalans i les catalanes no tenim rei: Independència'.

El propòsit de l'acte és de protestar contra la imputació d'una vintena de persones acusades de cremar fotos dels Borbons. Aquesta setmana, el jutge Fernando Grande-Marlaska va mantenir la imputació contra divuit acusats de cremar fotos del rei el 22 de setembre precisament a Girona.

Disset són acusats de ser els autors materials dels fets i un altre de ser-ne l'inductor. Així consta a la resolució del jutge, que ha donat un termini de deu dies perquè la fiscalia presenti l'escrit de l'acusació contra els imputats.

Amb aquesta decisió de Grande-Marlaska, queda tancada la fase d'instrucció, de tal manera que no hi haurà més imputats pels fets de la manifestació de Girona. A tots divuit, se'ls acusa del delicte d'injúries greus a la corona espanyola, de la mateixa manera que a Enric Stern i a Jaume Roura, per qui la fiscalia demana quinze mesos de presó. Per tant, ara esperen a saber la data del judici.

(Informació de vilaweb)