dimarts, 20 de novembre del 2007

La defensa de Roura i Stern demanarà la nul·litat del judici per vulneració de drets fonamentals

El jutge no entenia la declaració en català dels acusats, i no ha volgut posar un intèrpret

L'advocat de la defensa de Jaume Roura i Enric Stern, acusats d'injúries a la corona espanyola, ha explicat a VilaWeb que demanarà la nul·litat del judici d'avui, perquè considera que el jutge José María Vázquez Honrubia ha vulnerat els drets fonamentals dels seus clients. El magistrat no entenia les declaracions dels acusats en català i, malgrat això, no ha volgut posar un intèrpret. Benet Salelles creu que no hi ha hagut un judici amb totes les garanties, perquè el jutge no entenia els declarants.

A més a més, Salelles ha qualificat la situació de molt greu, i de no tenir precedents en el context democràtic, perquè el jutge no només s'ha negat a posar intèrpret, sinó que durant tot el judici ha anat interrompent els acusats, fent-los comentaris desagradables, i utilitzant un to de menyspreu.

Salelles ha explicat que a l'Audiència Nacional espanyola sempre s'ha permès parlar en català, perquè s'hi jutgen fets de territoris amb d'altres llengües oficials i, per tant, s'ha de garantir als acusats els mateixos drets que tenen al seu territori. Tot amb tot, el magistrat Vázquea Honrubia ha dit als acusats que a la Comunitat de Madrid no els emparava el dret a parlar en català.

(Informació de vilaweb)

+ Web de la campanya ’No al rei’.