dijous, 8 de novembre del 2007

Vint-i-cinc activistes aturen les obres del Pla Caufec d'Esplugues de Llobregat

Protesten per la urbanització de quaranta hectàrees

Vint-i-cinc activistes de la Plataforma Popular contra el Pla Caufec han fet aturar avui al matí les obres d'aquest projecte urbanístic que es porta a terme a la falda de la muntanya de Collserola, a Esplugues de Llobregat. Els activistes s'han enfilat a les màquines excavadores. És una acció simbòlica per protestar per la urbanització de quaranta hectàrees, on es construiran sis-cents pisos, dos gratacels, un hotel i un centre comercial. La plataforma no abandonarà la concentració fins que la policia els obligui.

Les obres van començar el mes d'agost i des d'aleshores la plataforma ha portat a terme dues accions de protesta. El 6 d'octubre van organitzar una manifestació i avui, coincidint amb la celebració del saló immobiliari Barcelona Meeting Point, han decidit de paralitzar les obres de manera indefinida. Els mossos d'esquadra s'han dirigit fins al lloc dels fets i han començat a identificar els activistes.

En aquests moments hi ha un detingut, que ho estat després de l'acció, mentre passejava tranquil.lament. Hi ha convocada una concentració per ara mateix fora de la comissaria;


Carrer Laureà Miró - 57,157

Metro L5, Can vidalet

(Al costat de Can Cadena)