divendres, 2 de novembre del 2007

Un miler de manifestants donen suport a Girona als imputats per la crema de fotos dels Borbons

Cremen una fotografia de Juan Carlos amb el dictador Franco

La crida, feta per la campanya No al Rei, de manifestar-se a Girona contra la imputació d'una vintena d'acusats de cremar fotos dels Borbons, fou seguida, ahir al vespre, per un miler de participants. Durant la manifestació, un dels assistents es va inculpar i va cremar una fotografia del rei amb el dictador Franco. Aquesta mateixa setmana el jutge Fernando Grande-Marlaska ha mantingut la imputació contra divuit acusats de cremar fotos del rei el 22 de setembre a Girona.

Segons la resolució del jutge, disset dels divuit imputats són acusats com a autors materials de la crema i un altre com a inductor. El delicte imputat és d'injúries greus a la corona espanyola, el mateix que s'atribueix a Enric Stern i a Jaume Roura (per a tots dos la fiscalia vol quinze mesos de presó). Com que la decisió de Grande-Marlaska clou la fase d'instrucció del procés, ja no hi ha d'haver més imputats per la manifestació de Girona. La fiscalia té ara un termini de deu dies per a presentar l'escrit d'acusació.

A la manifestació de dijous, hi van participar setze de la vintena d'encausats, a més de l'ex-coordinador nacional del sindicato Unió de Pagesos, Pep Riera. Després d'uns quants parlaments, la mobilització va recórrer els carrers més cèntrics de Girona i es va acabar davant la seu de la subdelegació del
govern.

( Informació de vilaweb)

+ ANNA Notícies: més imatges de la manifestació.